SOMEWHERE BETWEEN HERE AND NOW

 
 

Na een lange reis doorheen Azië komt Louise weer thuis in Brussel. In Brussel-Noord ontmoet ze een Amerikaan, die op het punt staat de wijde wereld in te trekken. Louise kan de brug richting ouderlijk huis maar niet nemen en de Amerikaanse Brusselaar durft niet vertrekken. Hun lot wordt voor één avond aan elkaar verbonden en samen beleven ze een troosteloze Brusselse nacht.

‘Somewhere between here and now’ is een film over hoe twee jongvolwassenen er niet in slagen voor zichzelf uit te maken wat ze eigenlijk willen in hun leven. Is het reizen de vlucht vooruit of is het net wegrennen van het echte leven?

Olivier Boonjing draait zijn debuutfilm zonder budget, en hoewel het er een beetje aan te zien is, staat dat de kwaliteit van de film niet in de weg. ‘Somewhere between here and now’ is een leuke, kleine film, die je op heel wat herkenbare plaatsen in Brussel brengt. Nergens klaart de cineast de werkelijke bewegingsredenen van het reisgedrag van de twee lotgevallen op. Maar dat hoeft ook niet, de vertolkingen zijn overtuigend en minimalistisch. En dat is deze aardige prent ook in zijn geheel: een intiem werkstukje.

 

Ergens tussen miskend talent en veelbelovend.

Regisseur: Olivier Boonjing

  1. Acteurs: Lucie Debay, Arieh Worthalter, Anaël Snoek
    Duur: 74 min
    Herkomst: België, 2009

  2. Review door JL

Dit is iets voor u: Brussel een mooie stad voor twee zielen op de dool, dat moet je gezien hebben.

Laat dit maar passeren: op reis gaan is om te ontspannen en niet om te backpacken.